Startti

Annamme yrityksellesi parhaat mahdolliset rakennuspalikat liiketoiminnan aloittamiseen!

Päätös yrityksen perustamisesta on valtava askel, eikä sitä suinkaan tulisi tehdä ilman tukiverkostoa. Yrityksen perustamisen vaiheet riippuvat valitusta yhtiömuodosta, yritystoiminnan tyypistä ja laajuudesta sekä muista tekijöistä. Tälle sivulle olemme koonneet yrityksen perustamisvaiheelle oleellisia aiheita. Yrityskonsultit ovat apunasi yrityksesi perustamisen eri vaiheissa ja voit ottaa meihin yhteyttä asiassa kuin asiassa. 

Paperityöt

Ennen yrityksen rekisteröimistä ja yritystoiminnan aloittamista pitää varmistaa, mitä lupia toiminta tarvitsee. Uuden yrittäjän tulee muistaa verottajalle tehtävät ilmoitukset. Yrityskonsultit auttavat aloittavaa yritystäsi tekemään ilmoitukset ja hankkimaan toiminnallesi tarpeelliset luvat.

Rekisteröinti

Yrityksen perustamisesta tehdään ilmoitus Verohallintoon ja Kaupparekisteriin. Yhtiömuodosta riippuen tämän voi tehdä joko sähköisesti tai lomakkeella. Ilmoituksia varten tarvitaan tietyt liitteet.

Budjetointi

Budjetti on yrityksen rahamääräinen, tavoitteellinen toimintasuunnitelma. Yritystoiminta edellyttää suunnitelmallisuutta, ja budjetointi on yksi sen tärkeimmistä työkaluista. Hyvin ja suunnitelmallisesti laadittu budjetti tarjoaa yritykselle tarpeellista tietoa tulevaisuutta ja sen suunnittelua varten.

Yhtiömuodon valinta

Yritysmuoto määrittää paljon sitä, miten tuleva yritys toimii. Yritysmuodon valinnassa kannattaa miettiä mm. seuraavia asioita: Onko yritystoimintaa tarkoitus laajentaa? Kenellä on vastuu yrityksen taloudesta myös alamäessä? Haluanko pitää kaikki langat omissa käsissäni, toiminko yhtiökumppanin kanssa yhdessä vai aionko tarjota yrityksen osia rahoitusta vastaan osakkeina tai osuuksina? Yritysmuodon valinta vaikuttaa myös yrityksen perustamisen käytännön asioihin.

Vakuutusasiat

Riittävä vakuutusturva on välttämätön heti yrittämisen perustamishetkeltä alkaen. Usein on vaikeaa tietää, mitkä vakuutuksista ovat pakollisia ja mitkä vapaavalintaisia. Autamme sinua valitsemaan liiketoiminnallisesti välttämättömät vakuutukset ja mietimme kanssasi sinulle myös muut tarpeelliset vakuutusasiat kuntoon.

Veroneuvonta

Yritystä perustaessa on tärkeää ymmärtää toimialasi ja yhtiömuotosi mukana tulevat veroasiat. Paljonko maksat veroa? Miten tuloja nostetaan yrityksestä? Minkä ALV-kannan alaista toimintaa yritykselläsi on? Yrityskonsultit auttaa sinua verotukseen liittyvissä asioissa.

css.php
fiFinnish
en_GBEnglish fiFinnish