Aloitus ja lopetus

Annamme yrityksellesi parasta mahdollista neuvontaa niin liiketoimintasi perustamis- kuin lopettamisvaiheessa

Päätös yrityksen perustamisesta on valtava askel, eikä sitä suinkaan tulisi tehdä ilman tukiverkostoa. Yrityksen perustamisen vaiheet riippuvat valitusta yhtiömuodosta, yritystoiminnan tyypistä ja laajuudesta sekä muista tekijöistä. Joskus ajankohtaiseksi tulee yrityksen toiminnan lakkauttaminen tai sen myyminen eteenpäin ja tässäkin prosessissa on mukana paljon byrokratiaa, jonka hoitoon kannattaa pyytää ammattilaisen apua. Tälle sivulle olemme koonneet yrityksen perustamis- ja lopettamisvaiheelle oleellisia aiheita. Yrityskonsultit ovat tukenasi näiden ja monien muiden tilanteiden äärellä.

Paperityöt ja rekisteröinti

Ennen yrityksen rekisteröimistä ja yritystoiminnan aloittamista pitää varmistaa, mitä lupia toiminta tarvitsee. Uuden yrittäjän tulee muistaa verottajalle tehtävät ilmoitukset. Yrityskonsultit auttavat aloittavaa yritystäsi tekemään ilmoitukset ja hankkimaan toiminnallesi tarpeelliset luvat. Yrityksen perustamisesta tehdään ilmoitus Verohallintoon ja Kaupparekisteriin. Yhtiömuodosta riippuen tämän voi tehdä joko sähköisesti tai lomakkeella. Ilmoituksia varten tarvitaan tietyt liitteet.

Vakuutusasiat

Riittävä vakuutusturva on välttämätön heti yrittämisen perustamishetkeltä alkaen. Usein on vaikeaa tietää, mitkä vakuutuksista ovat pakollisia ja mitkä vapaavalintaisia. Autamme sinua valitsemaan liiketoiminnallisesti välttämättömät vakuutukset ja mietimme kanssasi sinulle myös muut tarpeelliset vakuutusasiat kuntoon.

Choosing a company form

Yritysmuoto määrittää paljon sitä, miten tuleva yritys toimii. Yritysmuodon valinnassa kannattaa miettiä mm. seuraavia asioita: Onko yritystoimintaa tarkoitus laajentaa? Kenellä on vastuu yrityksen taloudesta myös alamäessä? Haluanko pitää kaikki langat omissa käsissäni, toiminko yhtiökumppanin kanssa yhdessä vai aionko tarjota yrityksen osia rahoitusta vastaan osakkeina tai osuuksina? Yritysmuodon valinta vaikuttaa myös yrityksen perustamisen käytännön asioihin.

Tax advice

Yritystä perustaessa on tärkeää ymmärtää toimialasi ja yhtiömuotosi mukana tulevat veroasiat. Paljonko maksat veroa? Miten tuloja nostetaan yrityksestä? Minkä ALV-kannan alaista toimintaa yritykselläsi on? Yrityskonsultit auttaa sinua verotukseen liittyvissä asioissa.

Budgeting

Budjetti on yrityksen rahamääräinen, tavoitteellinen toimintasuunnitelma. Yritystoiminta edellyttää suunnitelmallisuutta, ja budjetointi on yksi sen tärkeimmistä työkaluista. Hyvin ja suunnitelmallisesti laadittu budjetti tarjoaa yritykselle tarpeellista tietoa tulevaisuutta ja sen suunnittelua varten.

Key figure analyzes

Yrityskonsultit auttaa sinua ymmärtämään yrityksesi keskeisiä taloudellisia tunnuslukuja sekä niiden vahvuuksia ja heikkouksia. Autamme ymmärtämään taloudellisia riskejä ja miten ennalta ehkäistä riskien toteutumista tämänhetkisen suhdannetilanteen kannalta.

Investment planning and financing

Kasvavalle yritykselle investointien ja rahoituksen etukäteissuunnittelu on työkalu riskien arvioimiseen. Kun riskejä voidaan mitata, voidaan niitä myös hallita paremmin. Rahoitustarpeen suuruus on yksi tekijä, joka vaikuttaa käytettävissä olevan rahoitusratkaisun valintaan. Kasvun suunnittelussa on tärkeää huomioida myös kassavarojen riittävyys.

Competitor analyzes

Yrityksen on tärkeä selvittää oma toimintaympäristönsä. Kilpailija-analyysi on osa toimintaympäristön selvitystä. Sen avulla voit päästä selville kilpailijoidesi strategioiden heikkouksista ja vahvuuksista ja hyödyntää tietoa oman liiketoimintasi tukena. Autamme yritystäsi tekemään kattavan kilpailija-analyysin liiketoimintasi kiihdyttämiseksi.

Termination of the company

Thousands of companies are closed down in Finland every year. New business may not always take off, the entrepreneur's life situation changes, people go into paid employment, or there is no successor to a long-established company. Closing a business involves a number of things to take care of that we can help you understand and manage.

css.php
en_GBEnglish
fiFinnish en_GBEnglish